CAD tekeningen

De CAD tekening; de visuele rode draad

Tijdens de organisatie van uw evenement of activiteit is één van de belangrijkste punten hoe het terrein ingericht gaat worden. Middels tekensoftware teken ik uw evenemententerrein op schaal in AutoCAD. Het terrein wordt volledig ingericht naar uw wens en daarbij wordt rekening gehouden met alle richtlijnen rondom veiligheidsvoorschriften en publieksroutes.

De CAD tekening

Uw CAD tekening wordt hét handboek voor het uitzetten van het terrein voor uw evenement.  Dan wel outdoor, dan wel indoor. De CAD tekening zal tevens dienen als het overzicht waarop iedere leverancier kan zien wat waar gebouwd/geplaatst wordt en vanzelfsprekend gaat de tekening met onder andere het veiligheidsplan mee naar de gemeente voor de vergunningaanvraag.

Na het evenement wordt een realisatietekening gemaakt zodat de CAD tekening uiteindelijk 100% matcht met hoe het evenement daadwerkelijk opgebouwd is. Een mooie basis voor een volgende editie!

KLIC MELDING

Wanneer u bij een outdoor event tenten plaatst dient er rekening gehouden te worden met leidingwerk in de grond. In combinatie met een Klic melding kunnen ondergrondse kabels en leidingen verwerkt worden in de CAD tekening zodat er precies gezien kan worden waar wel en waar geen verankering in de grond kan

STRAK INKOOPBELEID

Daarnaast kan er op basis van de CAD tekening een strak inkoopbeleid gerealiseerd worden. Door middel van de tekening zien we exact hoeveel bouwhekken, rijplaten, lichtmasten en andere materialen ingetekend zijn en dus ingekocht dienen te worden.

DE NEUZEN DEZELFDE KANT OP

Waar hebben we het nou exact over? Kijkend naar de tekening weet iedereen waar we het exact over hebben. Door middel van genummerde piketpaaltjes die corresponderen met nummers in de tekening wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt om vergissing te maken vanuit het kader: “Waar moet nou die tribune gebouwd worden? Hier of daar?”.

Werkwijze

Op verschillende manieren kan ik op dit vlak voor u van dienst zijn. De vraag is: “Waar bent u naar op zoek?”.

TEKENAAR BINNEN UW PROJECTTEAM

In de meeste gevallen is de CAD tekening een document wat continu wijzigt en waarbij dus ook continu “werk aan de winkel” is. Gedurende de ontwikkeling en de loop van de organisatie van uw evenement zullen er zaken veranderen. Hekkenlijnen die verschuiven, nooduitgangen die van plek veranderen, podia die op een andere plek dienen te komen, rijplatenbanen die anders gelegd moeten worden. Vrijwel alles is aan elkaar “gelinkt” en achter iedere wijziging zit een reden en weloverwogen gedachtegang.

In veel gevallen gaat het hierbij om vele wijzigingen op dagelijkse basis en is het prettig om iemand “dichtbij” te hebben die deze wijzigingen direct verwerkt. Daarom is de meest voorkomende werkwijze dat de tekening door mij beheerd wordt in een rol als onderdeel van het projectteam voor het evenement, gecombineerd met productionele taken.

TEKENEN IN OPDRACHT

Wanneer u al helemaal helder heeft hoe uw evenement eruit komt te zien, kan het zijn dat u alleen nog maar een tekening nodig heeft voor bijvoorbeeld de vergunningaanvraag. In dat geval kunt u vertellen wat er ingetekend moet worden en dan zal er gezorgd worden dat deze tekening binnen een zo kort mogelijk tijdsbestek in uw bezit is.

TEKENEN I.C.M. ADVIES

Wanneer u er nog niet helemaal uit bent hoe uw evenement eruit moet komen te zien kunt u hierbij advies krijgen wat, na goedkeuring, direct verwerkt wordt in uw tekening. Eigenlijk de gulden middenweg in vergelijking met de twee bovenstaande werkwijzen.

Type tekeningen

OUTDOOR

Het organiseren van een outdoor evenement brengt vele uitdagingen met zich mee. Ongeacht of uw evenement plaatsvindt in de stad of in een weiland. Zoals hierboven benoemd is het onder andere mogelijk om een Klic melding te verwerken in de CAD tekening zodat duidelijk is waar kabels en leidingwerk in de grond zitten. Hieronder treft u enkele voorbeelden van de CAD tekening van een outdoor event (muziekfestival).

INDOOR

Vanzelfsprekend brengt het organiseren van een indoor evenement weer genoeg andere uitdagingen en voordelen met zich mee. Er wordt gewerkt binnen een bestaande accommodatie. Bijvoorbeeld een concert- of beurshal. Vele zaken zoals vaste elektra- en wateraansluitingen, een dak waarin middels rigging allerlei audiovisuele en decoratieve materialen gehangen kunnen worden en de vaste oppervlakte van de hal maken het organiseren gemakkelijk. Mits alles goed ingetekend staat in de CAD tekening.

Hieronder treft u enkele voorbeelden van de CAD tekening van een indoor event (beurs).

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig? Graag drink ik eens een bak koffie met u om de mogelijkheden te bespreken. Hiervoor kunnen we een afspraak bij u op locatie maken of vanzelfsprekend kunnen we een digitale afspraak plannen via het door u gekozen medium.